NAUJIENA!Mahlkoenig k30 2.0K30 2.0

NAUJIENOS
Konvekcinė / mikrobangų krosnelė su „High Speed Technology®“...
NAUJIENA!
1 2 3
AKCIJOS
Profesionalus slėginis espresso kavos aparatas
1 2 3

AKTUALIJOS
17 spalio, 2012
Tobulas itališkas espresso – prekės ženklo istorija
Faema President rok 1958

Besivystant kavos kultūrai, klientai kaskart tikisi vis aukštesnės kavos puodelio kokybės. Atsiranda naujos tendencijos, nauji kavos mišiniai, nauji lūkesčiai ir pageidavimai. Norint patenkinti šiuos augančius poreikius, reikalingas gerai apmokytas barista ir aukščiausios kokybės įranga. Faemos prekės ženklas nuo savo įkūrimo dienos užsibrėžė tikslą tiekti aparatus, kurie pagelbėtų baristai siekiant išgauti aukščiausią galutinio produkto kokybę. O pastaruoju metu pritaikytos technologijos yra neprilygstamos. 

Faema E 61

ISTORIJA

Skirtingais civilizacijos ir kavos kultūros plėtros etapais buvo skirtingos galimybės ir patogumai. Pakanka paminėti tai, kad 1961 metais Faema pristatė kavos aparatą, kuris pats užplikė tikrą itališką ekspreso. Visi kavos aparatai iki 1961 metų buvo gaminami su taip vadinamais „levarais“, barista turėjo pats įspausti specialią svirtelę ir išgauti kavos užplikymui optimalų 9 barų slėgį. 1961 metais E61 modelyje pirmą kartą istorijoje buvo pritaikyta pompa, kuri savaime generuoja reikiamą spaudimą. Devintajame dešimtmetyje , o tiksliau 1983 metais, buvo suprojektuotas Faematrinoc modelis, kuris tapo pirmu tradiciniu slėginiu kavos aparatu su elektroniniu kavos dozatoriumi. Šios naujovės dėka, barista galėjo nekontroliuoti (sekti) plikymo laiko. Po atitinkamo vandens kiekio dozavimo, aparatas pats baigia ekstrakciją. Ši sistema padidino ir taip didžiulį Faemos pranašumą tarp konkurentų

Faema Emblema

DABARTIS

Dvidešimt pirmas amžius atneša aukštesnius klientų reikalavimus, bet tuo pačiu suteikia didesnes technologines galimybes. Faema ir vėl nustato tendencijas ir susitvarko su šia užduotimi. Norint iki galo suprasti Faemos galimybes iš pradžių verta užduoti sau klausimą – ko mums reikia idealiam espresso užplikymui, arba puikiam kapučino puodeliui?
Italai jau seniai davė apibrėžimą, o visas likęs pasaulis nuolankiai jį priėmė. Taigi tobulas espresso tai nuoviras gautas iš 7-8 gramų kavos, užplikytos 90 laipsnių vandeniu, kuris per kavą bėga 25 sekundes su 9 barų slėgiu, o rezultatas 25-30 ml esencijos. Esprasso yra kiekvienos kavos bazė ir pagrindas. Pridedant prie šios bazės skirtingomis proporcijomis įvairius ingredientus, pvz. pieną, gaunamos keleriopos kavos gėrimų rūšys. Norėdami prie espresso pridėti šiltą ir suplaktą pieną, turite jį tinkamai suplakti kavos aparato garų vamzdeliu.

FAEMA – JĖGA, PATVARUMAS IR NAŠUMAS

Kiekvienas slėginis kavos aparatas turi boilerį, vanduo boileryje yra maždaug 125 °C, tai reiškia, kad jis pastoviai verda ir išskiria daug vandens garų.  1,2 baro slėgio sukaupti vandens garai leidžia baristai suplakti pieną iki tinkamos konsistencijos. Kiekvienas Faemos dviejų grupių kavos aparato modelis turi 11 litrų boilerį, trijų grupių – net 17 litrų. Toks didelis boileris užtikrina labai stabilų kavos aparato darbą. Kiekvieno gamintojo aparatai vandenį kavai ir arbatai paduoda lygiaverčiai sumažindami vandens lygį boileryje. Kavos aparatas turi pasisemti naują, šaltą vandenį, kuris mažina temperatūrą ir slėgį boileryje. Faemos aparatai su 11 litrų boilerio talpa nėra tokie jautrus kaip 6-8 litrų konkurencingų gamintojų boileriai. Siekiant užtikrinti visišką stabilumą ir mažesnį energijos suvartojimą, Faema žengė dar vieną žingsnį į priekį ir pristatė patentuota SMART BOILER sistemą. Šis novatoriškas sumanymas pagreitina karšto vandens ir garų gaminimą. Impulsinis boilerio užpildymas ir šilumos balanso reguliavimas suteikia boilerio temperatūros kontrolės galimybę. Pilant vandenį, temperatūra boileryje krenta, tada įsijungia šilumokaičiai. Vanduo pasipildo mažomis porcijomis tam, kad temperatūros permainos nebūtų juntamos.  Faema Smart boiler pasipildo mažais vandens kiekiais, taip sunaudoja mažiau energijos, o vanduo boileryje pasišildo greičiau.  Svarbiausia yra tai, kad kavos aparatas palaiko labai stabilią temperatūrą, nepriklausomai nuo parduodamo kavos puodelių kiekio. Ekologiškas, praktiškas ir efektyvus sprendimas. 

Faema Marte 1950Vanduo, kuriuo užplikome kavą, turi būti apie 90 laipsnių. Ši temperatūra yra sutartinė, kadangi grynos arabiškos mišiniui reikia žemesnės temperatūros (apie 87-90), o arabiškos ir robustos pupelių mišinys labiau skanauja kai plikymo temperatūra yra truputėlį aukštesnė (90-93). Faemos „Termonalance system“ technologija leidžia nustatyti skirtingas temperatūras kiekvienai grupei.  Tai leidžia tobulai pritaikyti plikymo temperatūrą kiekvienam kavos mišiniui. Grupė – vieta kur įdedame šaukštą su malta kava – specialios konstrukcijos vientisas liejinys sveriantis 2,9 kg. Šio elemento svoris ir konstrukcija leidžia išlaikyti pastovią temperatūrą nepaisant judėjimo darbo vietoje. Tai labai svarbu, kadangi judėjimas viešojo maitinimo vietose niekada nebūna vienodas, o kavos plikymo sąlygos, kokybės atžvilgiu, turėtų išlikti vienodos. 

KAVOS MALIMAS IR ESPRESSO KOKYBĖ

Netgi turint gerą kavos aparatą ir gerą pupelių mišinį, lieka dar vienas elementas, kuris turi ženklią įtaką kavos kokybei. Kalba eina apie kavos malimą, jo šviežumą ir rūpumą. Kava kiekviename savo apdorojimo etape nuo surinkimo plantacijose, skrudinimo, malimo, iki plikymo turi rekomenduojamą sunaudojimo laiką. Daugiausia savo savybių ir aromato kava praranda malimo etape. Apskritai galima teigti, kad kava šviežesnė tuo geresnis jos skonis. Tikslūs tyrimai įrodė, kad skaniausia kava turi būti užplikoma ne daugiau kaip 15 minučių po sumalimo. Todėl labai svarbu prieš plikymą kiekvieną kartą sumalti kavą šviežiai.

Malimo rūpumo nustatymas tai antras labai svarbus punktas, kuris sukelia baristams nemažai problemų. Jei kava bus sumalta per stambiai, kavos dalelės nesusikabins tarpusavyje sandariai, vanduo persifiltruos per jas labai greitai. Toks espresso bus labai vandeningas, puta šviesi, o skonis aitrus. Kita vertus, sumalus kavą pernelyg smulkiai, vanduo negalės prabėgti. Tokia kava bus sudeginta ir turės kartų skonį. Tinkamo malimo rūpumo nustatymas tai didelis menas. To negalima padaryti vieną kartą visam laikui, šie nustatymai turėtų būti tikrinami ir pastoviai kontroliuojami. Kava yra labai jautri medžiaga, malimui ir plikymui turi įtakos: kavos rūšis, drėgmė, temperatūra, skrudinimo šviežumas. Net ta pati kava iš šviežiai atidaryto pakelio reikalaus nedidelio malimo nustatymų koregavimo.

TOBULA FAEMA MALIMO SISTEMA

Faema žinomas ir pripažintas gamintojas, visada yra orientuotas į praktiškus sprendimus, kurie patenkintų aukščiausius reikalavimus. Geriausiu pavyzdžiu yra naujausia MD3000 „Grind on demand“ tipo malūno versija. Malūnas mala tiesiai i kolbą, todėl kava visada yra šviežia. Be to, nustatomas yra malimo laikas (malūno veikimo laikas), dėl to kiekvienas espresso puodelis yra pagamintas iš vienodo kavos pupelių kiekio. Visiškai nėra skirtumo ar kavą mala barista, kuris dirba pirmą dieną, ar patyręs darbuotojas dirbantis kelis metus. Kavos kokybė yra pasikartojanti, o savininkas gali kontroliuoti kavos sąnaudas.

Įvedant į rinką kavos malūną MD3000 ir kavos aparatą EMBLEMA, Faema dar kartelį pabrėžė labiausiai kreatyvinio gamintojo poziciją. MD3000 malūnas ir Emblema aparatas susieti bevieliu Bluetooth ryšiu. Suvedus standartinius nustatymus, kavos aparatas analizuoja kiekvieną kavos plikymą. Specialus algoritmas tikrina nukrypimą nuo idealo, jei nustato, kad kava yra pvz. plikoma per ilgai, siunčia signalą malūnui, o tas savo ruožtu automatiškai persireguliuoja. Tokiu būdu kiekvieną kartą gaunamas idealus espresso, nepriklausomai nuo baristos patirties. Inovacija ir tobulumas viename.

APIBENDRINIMAS

Pasiringdami Faema įrangą kaip savo verslo pagrindą, galime būti tikri, kad mes busime susieti su rinkos lyderiu, kuris kiekvienoje kategorijoje nustato standartus, siekiančius palengvinti kiekvieno kavos puodelio plikymą ir patenkinti net reikliausių klientų poreikius. Našumas ir patikimumas, taip pat naujovės ir stilius – tai pagrindiniai Faema prekės ženklo privalumai.

UŽKLAUSIMŲ KREPŠELIS
Užklausimų krepšelyje yra sekantis produktai:
Išsiųskite užklausimą. Mūsų konsultantas susisieks su Jumis.
* privalomi laukai
Palyginimui, galite pridėti iki dviejų modelių to paties produkto:
Palyginimui, galite pridėti iki dviejų modelių to paties produkto:
PALYGINK
Palyginimui, pasirinkote šiuos produktus:
              
Dėmesio!
uždaryti