Pasterizacija – konservavimo būdas. Jo metu, šildant maisto produktus, siekiama užmušti ar sustabdyti mikroorganizmų augimą, išlaikant produkto skonį ir savybes. Pagrindinis pasterizacijos tikslas yra prailginti produktų naudojimo laiką, sunaikinat mikroorganizmus. Pasterizacijos pradininku laikomas Lui Pasteras (pranc. Louis Pasteur).
XPL serijos pasterizatoriai (3 modeliai žr. lentelę) turi tris automatines pasterizavimo programas.
65°C pasterizacija
Šis ciklas yra skirtas pieniškiems, grietinėlės mišiniams, taip vadinamiems baltiems mišiniams, išsaugoti šviežios grietinės aromatui.
85°C pasterizacija
Šis ciklas yra skirtas pieno-kiaušinių mišiniams, taip vadinamoms geltonoms bazėms, maksimaliam higienos saugumui terminio kiaušinių apdirbimo metu.
90°C pasterizacija
Šis ciklas yra skirtas pieno-šokolado mišiniams, idealiai tinka užtikrinti maistines kakavos savybes.
Techniniai sprendimai
Kranas
Išleidimo vožtuvas, kuriuo yra paprasta naudotis, lengva dozuoti norimą mišinio kiekį. Maksimaliam higienos užtikrinimui vožtuvas turi savaiminio valymosi sistemą. Kranas yra pilnai išardomas, jį lengva valyti ir pakeisti.
Maišiklis
Judančių mentelių dėka maišiklis puikiai plaka ir sujungia skystus ir sausus masės komponentus. Jis turi greitą darbi režimą – intensyviam maišymui; laisvą darbo režimą – švelniam išmaišymui.
Apsauga nuo kintančio energijos ir vandens tiekimo
Elektros energijos arba vandens tiekimo nutraukimo atveju, prietaisas matuoja mišinio temperatūrą ir nusprendžia ar tęsti pasterizacijos arba aušinimo procesą ar pakartoti visą procesą nuo pat pradžių.